DICHTERBIJ RABOBANK MONTFOORT-OUDEWATER

Bereken gratis uw kosten voor uw nieuwbouw project Start direct

HAKO BOUW IN DE DICHTERBIJ MONTFOORT-OUDEWATER ‘WE ZETTEN DE TRADITIE VAN BETROUWBAARHEID VOORT’

HAKO BOUW MONTFOORT

‘We zetten de traditie van betrouwbaarheid voort’
De rotonde bij het IJsselveld. Bij het dubbele woonhuis met showroom dat zij er vorig jaar bouwden, kijken Isaac Kolfschoten en Aswin Kraan trots naar het resultaat. “Juist op deze plek hebben we willen laten zien wat we kunnen.”

Isaac Kolfschoten en Aswin Kraan vormen samen de directie van Hako Bouw, een aannemersbedrijf aan de Vlasakker in Montfoort. Met het bouwproject op de hoek van het IJsselveld en de M.A. Reinaldaweg, bij de ‘entree’ van Montfoort, hebben zij als het ware een proeve van bekwaamheid afgelegd en laten zien dat zij het bedrijf naar de geest van oprichter Hans Kolfschoten kunnen voortzetten. Dat zij daarin geslaagd zijn, wordt herkend en erkend. “We krijgen van alle kanten complimenten, ook van collega-aannemers”, aldus Aswin.

EERLIJK EN BETROUWBAAR

Isaac en Aswin leefden al langzaam toe naar het overnemen van Hako Bouw. Hans Kolfschoten zou van lieverlee terugtreden en vooral nog als adviseur/commissaris actief zijn. Helaas is hij op 2 februari 2010 overleden. Isaac en Aswin zetten het bedrijf nu voort met dezelfde passie voor bouwen en dezelfde aandacht voor klanten. Isaac: “We willen de traditie van eerlijkheid en betrouwbaarheid voortzetten. Hako is van oudsher de aannemer die je ook zonder offerte aan het werk kunt zetten. Zonder offerte werken komt in de praktijk overigens niet zo vaak meer voor, maar bij opdrachten voor verbouwingen zie je dat dat vertrouwen er nog steeds is. En dat is de manier waarop wij graag willen blijven werken.” Met zes eigen mensen op de bouwplaats en een secretarieel medewerkster is Hako Bouw een relatief klein bedrijf. Waar nodig worden specialisten ingeleend. Isaac is vooral op kantoor te vinden en verzorgt de offertes en calculaties. Aswin, die al 24 jaar bij het bedrijf werkt, onderhoudt de contacten met de klanten. Waar nodig steken beiden een handje toe op de bouwplaats. In de loop der jaren zijn er heel wat woningen in de omgeving door Hako Bouw gerealiseerd. En ook nu nog is het bouwen van woningen in opdracht van particulieren een belangrijk deel van het werk. “Maar daarnaast werken we ook voor bedrijven en woningbouwcorporaties, zowel nieuwbouw als renovatie en onderhoud. Dat varieert van het plaatsen van een nieuw cilinderslot tot een complete verbouwing. Eigenlijk kun je zeggen dat we alles aanpakken wat op ons pad komt.”

GOEDE VOORUITZICHTEN

“We onderscheiden ons doordat we klantvriendelijk zijn. Als we bij een bedrijf zijn, zorgen we ervoor dat we de spelregels daar kennen. Goed communiceren en overlast voor de klant beperken, staan bij ons hoog in het vaandel. En dat zien we terug in de hoeveelheid aanvragen. Als gevolg van de crisis staan de prijzen weliswaar onder druk, maar anderzijds hebben we in 2010 meer gebouwd dan ooit tevoren. En ook de vooruitzichten zijn goed. De druk staat erop, maar we hebben genoeg werk. En door snel en georganiseerd te werken, is het ook in deze tijd mogelijk geld te verdienen.”

TOEKOMST

“We willen nog wel iets groeien, maar dat is geen doel op zich. We kiezen voor gezonde, duurzame groei en we zullen zeker geen heel groot bedrijf worden. We willen voortzetten wat mijn vader heeft opgebouwd”, vertelt Isaac. “Daarbij staan we overigens wel open voor nieuwe ontwikkelingen. Dat was onder mijn vader ook al zo. We werken steeds meer met autocad en gebruiken Sales in de Bouw-software, omdat we ervan overtuigd zijn dat je er tijd mee wint. Veel kleinere bedrijven willen er niet aan beginnen, maar wij willen innovatief zijn en blijven verfijnen om de kwaliteit en het werkproces verder te verbeteren.”

LEERBEDRIJF

Ook met het opleiden van jonge vakmensen kijkt Hako Bouw naar de toekomst. Isaac: “We zijn een erkend leerbedrijf. We proberen echt iets van ons vakmanschap aan die jongens over te brengen. En als ze echt goed zijn, nemen we ze ook aan. Voor een goede vakkracht is er altijd werk. Bij ons leren ze veel, omdat we zo’n breed georiënteerd bedrijf zijn. We hadden pas een leerling die eerst bij een groot bedrijf zat en daar vijf maanden lang niet veel meer heeft gedaan dan gipsplaten vastschroeven. Wij hebben hem de eerste week wat stel-en timmerwerk laten doen. ‘Ik heb hier in de eerste week al meer geleerd dan in vijf maanden bij die ander’, was zijn reactie. Dat is een teken dat we het goed doen als leerbedrijf. We steken er veel energie in en hopen dat we de goeden zo aan ons kunnen binden. Zo kunnen we ook in de toekomst met goede vakmensen blijven werken.”

Informatie opvragen?  Voorbeeld van traditionele woning
  Modelwoningen

  Traditionele woning

  De traditionele woning is een doordacht ontwerp met veelzijdige mogelijkheden. Met zijn scherpe prijs komt vrijstaand wonen voor meer mensen binnen handbereik.

  Bekijk dit woningtype
  wat kost een vrijstaande woning
  Modelwoningen

  Moderne notariswoning

  Een moderne notariswoning kenmerkt zich door zijn symmetrische architectuur, strakke lijnen en details.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Landelijke T-Kap

  De landelijke woning kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld houten topgevels voorzien van eiken of zwart gebeitst hout.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Klassieke notariswoning

  De notariswoning kenmerkt zich door zijn symmetrische architectuur en authentieke materialen en details. De in het midden geplaatste voordeur zorgt voor een unieke entree van de woning.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Jaren 30 woning

  Een jaren 30 woning is tijdloos maar toch karakteristiek. De details zijn redelijk simplistisch en strak.

  Bekijk dit woningtype
  Eigentijdse woning voorzijde
  Modelwoningen

  Eigentijdse woning

  Voor bijzondere woningtypes hebben wij diverse basisontwerpen ontwikkeld. Zo hebben we ook een ontwerp voor een modern, eigentijds huis.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Moderne villa

  De moderne villa onderscheidt zich van de andere stijlen door zijn strakke lijnen en geometrische vormen gecombineerd met veel glas.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Herenwoning

  Een klassiek herenhuis heeft traditionele charme, maar voldoet aan de huidige eisen.

  Bekijk dit woningtype

  Wat kost een huis bouwen?

  Start direct