Levensloopbestendige woning bouwen

Levensloopbestendige woning bouwen | Seniorenwoning

Een levensloopbestendige woning, of seniorenwoning, bouwen is een uitkomst voor wie graag op de toekomst is voorbereid. U kunt er in principe uw hele leven in wonen en zodra het op een dag wat minder gaat, als gevolg van ouderdom, ziekte of een handicap, kunt u toch lekker vertrouwd in uw eigen (t)huis blijven wonen. Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is voor verschillende levensfasen. De woning is zo gebouwd dat u erin kunt blijven wonen als uw levensomstandigheden veranderen. Bij Hako Bouw kunt u uw eigen levensloopbestendige woning, of seniorenwoning, op maat laten bouwen tegen interessante prijzen. U leest er hieronder meer over.

Wat is een
levensloopbestendige woning of seniorenwoning?

Een levensloopbestendige woning, is een huis dat gebouwd wordt met het oog op de toekomst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een huis te bouwen met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, waardoor u traplopen kunt vermijden. Zo kunt u ook denken aan de volgende mogelijkheden bij het bouwen van een levensloopbestendige woning:

 • Een logeerkamer voor de kleinkinderen
 • Een bredere gang en hal
 • Een woonhuislift
 • Gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen,
  denk aan kunststof kozijnen, goten en overstekken.
  Ook kunt u kiezen voor keramische dakpannen
 • Binnendeurkozijnen die breder zijn
  dan bij een traditionele woning

Het belangrijkste voordeel van het bouwen van een levensloopbestendige woning, is dat de belangrijkste kamers onderin de woning geplaatst worden. Zo bent u altijd voorbereid op de toekomst!

De vele mogelijkheden van levensloopbestendig bouwen

Als u een levensloopbestendige woning laat bouwen, heeft u volop mogelijkheden om de woning flexibel in te delen. Deze huizen hebben bijvoorbeeld geen drempels, een inloopdouche, een keuken met inductiekookplaat en een slaapkamer op de begane grond. Wij kunnen u hierover verder uitvoerig adviseren. Vanaf een allereerste schets nemen we alle details met u door voor het maken van een plattegrond. We bespreken met u de afmetingen, de functionaliteiten en hoe u zich wilt voorbereiden op de toekomst. Ook kunt u aangeven met welke luxe de woning vormgegeven moet worden. Een levensloopbestendige woning bouwen wij in de door u gewenste bouwstijl:

Voordelen van zelf uw levensloopbestendige woning
te laten bouwen

 • Heldere afspraken
 • Betrouwbaarheid
 • Kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Zelf uw woning berekenen
 • Mooie basisontwerpen
 • Garantiewoning

Waarom een levensloopbestendige woning bouwen?

De reden om vroeg te beginnen met een levensloopbestendige woning bouwen is dat er nog niet veel van dit soort woningen zijn. Over het algemeen zijn dit soort huizen door de situatie in de bouw vaak duur en dus voor veel mensen niet betaalbaar. Maar dit is niet het geval als u besluit om een seniorenwoning of levensloopbestendige woning te laten bouwen door Hako Bouw.

Prefab seniorenwoning bouwen

Hoe de levensloopbestendige woning er uit gaat zien, hangt compleet af van uw wensen. We bieden prefab seniorenwoningen aan, deze vrijstaande woningen kunnen we natuurlijk aanpassen aan uw persoonlijke wensen, voorkeuren en een specifieke bouwstijl. Uiteraard is een seniorenwoning te bouwen die compleet aan uw wensen voldoet. Wanneer u een nieuwbouw levensloopbestendige woning laat bouwen, zijn de prijzen van de bouw afhankelijk van de volgende aspecten:

 • De prijs van de bouwkavel waarop de seniorenwoning gebouwd gaat worden
 • Het woonoppervlak en het aantal slaap- en badkamers
 • Specifieke aanpassingen in de woning
 • De inrichting van de woning, zoals de keuken, de badkamer, de afwerking van de muren en de vloeren

De exacte prijzen van de te bouwen seniorenwoning worden vastgesteld aan de hand van een offerte.

Prijzen levensloopbestendige woning bouwen

Wat zijn de prijzen voor een seniorenwoning bouwen bij Hako Bouw? Voor een seniorenwoning bouwen houden wij de prijzen altijd laag. Dat doen wij bij alle woningtypes; waar in Nederland u ook een woning wilt laten bouwen. Wij hebben namelijk al een hoop voorwerk verricht! Zo hebben wij een format liggen voor het bouwen van een prefab levensloopbestendige woning of een prefab seniorenwoning. Wilt u weten wat de prijzen hiervan zijn? Met onze speciaal ontwikkelde woningcalculator kunt u in één oogopslag zien wat het kost als wij een nieuwe woning voor u realiseren. Alle kosten voor de bouw zijn hierin opgenomen. Zo komt u straks niet voor vervelende, financiële verrassingen te staan. U ontvangt van ons vervolgens per e-mail een heldere offerte. Hierin zijn ook eventuele bijkomende kosten meegenomen, waaronder die van de vergunningsaanvraag, de architect en de constructeur. Kortom, kies voor overzicht en vraag die offerte aan!

Meer informatie over seniorenwoning bouwen

Om nog jaren te kunnen genieten van een eigen woning kunt u uw levensloopbestendige woning of seniorenwoning laten bouwen door Hako Bouw. U kunt uw woning laten bouwen in de woningstijl die u wenst. Wilt u bijvoorbeeld een eigentijdse woning of een villa laten bouwen? Geef uw wensen aan ons door en wie weet woont u binnenkort in uw eigen maatwerk levensloopbestendige woning. Neem voor meer informatie contact op met Hako Bouw via 030 608 00 99 of stuur een e-mail naar verkoop@hakobouw.nl. 

Informatie opvragen?  Voorbeeld van traditionele woning
  Modelwoningen

  Traditionele woning

  De traditionele woning is een doordacht ontwerp met veelzijdige mogelijkheden. Met zijn scherpe prijs komt vrijstaand wonen voor meer mensen binnen handbereik.

  Bekijk dit woningtype
  wat kost een vrijstaande woning
  Modelwoningen

  Moderne notariswoning

  Een moderne notariswoning kenmerkt zich door zijn symmetrische architectuur, strakke lijnen en details.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Landelijke T-Kap

  De landelijke woning kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld houten topgevels voorzien van eiken of zwart gebeitst hout.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Klassieke notariswoning

  De notariswoning kenmerkt zich door zijn symmetrische architectuur en authentieke materialen en details. De in het midden geplaatste voordeur zorgt voor een unieke entree van de woning.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Jaren 30 woning

  Een jaren 30 woning is tijdloos maar toch karakteristiek. De details zijn redelijk simplistisch en strak.

  Bekijk dit woningtype
  Eigentijdse woning voorzijde
  Modelwoningen

  Eigentijdse woning

  Voor bijzondere woningtypes hebben wij diverse basisontwerpen ontwikkeld. Zo hebben we ook een ontwerp voor een modern, eigentijds huis.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Moderne villa

  De moderne villa onderscheidt zich van de andere stijlen door zijn strakke lijnen en geometrische vormen gecombineerd met veel glas.

  Bekijk dit woningtype
  Modelwoningen

  Herenwoning

  Een klassiek herenhuis heeft traditionele charme, maar voldoet aan de huidige eisen.

  Bekijk dit woningtype

  Wat kost een huis bouwen?

  Start direct